Jak si díky kolaborativním robotům udržíte náskok před konkurencí

Mnoho firem hledá silné zbraně, které jim pomohou v tvrdém konkurenčním boji. Dobrý produkt nebo kvalitní služby totiž samy o sobě úspěch nezaručují. Také si chcete udržet náskok před konkurencí? Vsaďte na kolaborativní roboty, kteří vám pomohou zlepšit efektivitu, minimalizovat riziko chyby a v důsledku i snížit náklady.

Kolaborativní robot pracuje s lidmi

Donedávna se oblastí automatizace a robotizace zabývaly jen velké firmy. Díky silnému zázemí si mohly dovolit zainvestovat vysoké náklady do technologií v podobě jednoúčelových strojů a složitých linek. Tento přístup k průmyslové automatizaci však klade vysoké nároky i na prostor či odbornost techniků a programátorů.

Pokud je však automatizace založená na využití kolaborativních robotů, je situace odlišná. Kobot totiž pracuje ve stejném prostoru jako jeho lidští kolegové. Řeší za ně monotónní činnosti, a to s důrazem na přesnost a konzistentnost. Kolaborativního robota snadno naučíte jakoukoliv práci. Ovládat jej budete přes intuitivní rozhraní a naprogramujete jej i bez hlubších znalostí. Využít můžete například vedení robotické ruky, kdy kobotovi ukážete, co a jak má dělat.

Kolaborativní robot zvládá těžkou dřinu stejně dobře jako jemnou práci. A když budete potřebovat, během krátké doby jej převelíte na jinou činnost.

Velkou předností kobotů je jejich všestrannost. Naše kolaborativní roboty AUBO najdete v provozech po celém světě – pomáhají v oblasti průmyslu, logistiky i služeb. Starají se o stereotypní manipulaci s výrobky i jejich třídění, obsluhu strojů i montážní operace od šroubování po povrchové úpravy.

Aubo_Robot_Main_003.png

Kobot zvládá manipulaci, montáž i kontrolu

Kolaborativní robot je nenahraditelným pomocníkem také v oblasti optické kontroly kvality. S využitím systému Test-it-off zvládne rychle otestovat desky plošných spojů, odhalit poškozený polotovar s využitím umělé inteligence, rozeznat barevnou odchylku nebo najít jiný typ vady. Na všechny tyto operace je přitom vhodný jeden jediný robot. Stačí ho jen vybavit vhodnými přípravky a ukázat mu, co má dělat.

DSC_5087.jpg

Robotizace jako vaše konkurenční výhoda

Jestli vaše konkurence k automatizaci ještě nepřistoupila, nenechte si ujet vlak a předežeňte ji. Pokud naopak vnímáte, že jste oproti konkurenčním firmám pozadu, dostihněte je zapojením kolaborativních robotů. Ihned se pustí do práce. Robotizace vám pomůže na mnoha frontách:

  • Lepší využití potenciálu zaměstnanců – po zapojení kobota do provozu převelíte své zaměstnance na jiné činnosti, kde svůj potenciál lépe využijí
  • Ochrana zdraví – minimalizujte riziko úrazu (při broušení, svařování či práci v nebezpečném prostředí). Současně zabráníte rozvoji syndromu vyhoření, ke kterému dochází u zaměstnanců dlouhodobě vykonávajících rutinní činnosti
  • Konzistentní výsledky – kolaborativní robot pracuje po celou dobu ve stejném tempu, neunaví se a nevytváří prostoje. U optické kontroly kvality zajistí stejné hodnocení na základě jasně definovaných parametrů
  • Obsluha strojů bez prodlev – kobot vždy čeká na skončení předchozí cyklu, aby stroj okamžitě obsloužil. Nikdy se tak nestane, že výrobní zařízení nepracuje z důvodu, že se obsluha vzdálila od pracoviště
  • Zvýšení produkce – kobot dokáže s výrobky manipulovat neskutečnou rychlostí a nikdy se neunaví. Při optické kontrole zvládne jeden výrobek zkontrolovat už za 10 sekund
  • Snížení chybovosti – minimalizujete riziko lidské chyby a předejdete nepříjemným reklamacím a poškození reputace
  • Přímý vstup do světa automatizace – kolaborativního robota snadno zapojíte do plného provozu. Díky jednoduchému a rychlému programování nepotřebujete mít za zády interní tým specialistů. Kobot pracuje v souladu s principy průmyslu 4.0  a dokáže spolupracovat i s dalšími výrobními uzly, které budete postupně přidávat

Vkročte do světa automatizace s koboty, jejichž hbitá robotická ramena oceníte vy i vaši zaměstnanci. Přinesou vám celý soubor konkurenčních výhod, který vás rychle posune o velký krok vpřed.

Chcete zjistit, jak by AUBO mohlo pomoci s udržením si náskoku před Vaší konkurencí?

Domuluvit si schůzku

Chcete zjistit, jak by AUBO mohlo pomoci s udržením si náskoku před Vaší konkurencí?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním a uložením osobních údajů za účelem současného nebo budoucího kontaktu ohledně některé aktuálně či v budoucnu nabízené pracovní pozice. Svůj souhlas můžete kdykoliv odvolat.

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.