Automatizujte kontrolu výrobků pomocí robotického systému Test-it-off

Manuální kontrola výrobků zpravidla neumožňuje testování celé produkce. Navíc do výrobního procesu vnáší riziko chyby způsobené lidským faktorem. Řešení představuje automatická kontrola kvality zajišťovaná robotickými systémy, které otestují celé šarže bez přímé asistence kontrolora. Po třech letech vývoje ve spolupráci s Fakultou informačních technologií VUT Brno jsme představili autonomní systém Test-it-off, který se o automatickou kontrolu postará.

Automatické testování souzní s principy Průmyslu 4.0

Systém automatické inspekce kvality Test-it-off, který ke kontrole využívá kolaborativní roboty AUBO, pracuje v duchu Průmyslu 4.0. Roboti reagují na podněty ostatních výrobních uzlů, umí poskytovat i potřebné informace o výrobních cyklech a automatizovaně zálohovat data.

Dle principů hojně diskutovaného Průmyslu 4.0 je Test-it-off hardwarově nezávislým systémem v podobě samostatných ostrůvků, které umožňují nekonečné škálování. Je také intenzivně propojen z hlediska softwaru. Roboti AUBO poskytnou datové napojení na jakýkoliv nadřazený ERP nebo MES systém a dokážou pružně reagovat na podněty jiných výrobních uzlů.

Test-it-off_infografika_CZ_1329x976.jpg

Ověřování výstupní kvality svěřte kolaborativnímu robotovi

Manuální kontrola kvality výrobků je časově náročným procesem s velkým rizikem chybovosti. Pokud jste až do teď kontrolovali jen pár kusů z celé šarže, zbystřete. Robotický systém Test-it-off vám totiž umožní ověřování výstupní kvality nezávisle na taktu výrobních linek. Otestuje kus po kusu a bez problémů zvládne i noční provoz bez osobní přítomnosti další směny. Kolaborativní robot testuje precizně a nepřetržitě.

Testování s robotem AUBO v praxi

Automatický systém kontroly kvality Test-it-off nachází uplatnění v mnoha oblastech výroby. Například jeden z kolaborativních robotů, který už pracuje na plné obrátky, se stará o testování desek plošných spojů. Využívá k tomu ICT tester, se kterým zvládne během noci pečlivě zkontrolovat celou produkci. Autonomně pracuje v noci, a to bez jakéhokoliv pracovníka. Zákazník tak získal směnu navíc bez investice do lidské síly.

Co dalšího dokáže robotický systém zkontrolovat? Je toho opravdu hodně! Poradí si s inspekcí plastových výlisků, obrobených dílů nebo výrobků volně ložených v přepravkách. Stejně tak ověří kvalitu polotovarů pro automotive a další odvětví.

Kontrola probíhá bez ohledu na způsob uložení

Pokud do provozu zapojíte kolaborativního robota AUBO, nemusíte mít strach ze složité implementace nebo z náročných úprav uložení výrobků. Robotický systém totiž dokáže odebírat kusy k testování bez ohledu na způsob uložení. Zvládne práci s pásovými dopravníky, zásobníky i paletkami. Výrobky umí pomocí „bin picking“ systému odebírat i z KLT beden. Nesetříděný materiál vyskládá a svižně zkontroluje.

Různé inspekční metody i snadné programování

Systém pro autonomní kontrolu kvality Test-it-off jsme navrhli jako univerzální průmyslovou platformu. Jeho programování je snadné stejně jako uvedení do provozu. Roboty lze programovat i pomocí rozšířené reality.

Kolaborativní roboti AUBO ověří kvalitu výrobku s využitím různých inspekčních metod. Testují pomocí kamerového systému, ICT testeru nebo na míru zhotoveného testovacího přípravku. Kromě kontroly zvládnou i další operace včetně lepení etiket nebo EAN/DMX kódů. Naši roboti dobře znají své okolí a sami hledají nejkratší cestu, při níž se vyhnou překážkám.

Šetřete lidskou sílu a kontrolu kvality přenechte robotům. Chcete vidět, jak pracují v praxi? Ozvěte se nám, rádi vás přivítáme v našem showroomu a oranžové parťáky do výroby představíme v plné parádě.

Chcete zjistit, jak by šlo plně automatizovat i inspekci vašich výrobků?

Domluvit si schůzku

Chcete zjistit, jak by šlo plně automatizovat i inspekci vašich výrobků?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním a uložením osobních údajů za účelem současného nebo budoucího kontaktu ohledně některé aktuálně či v budoucnu nabízené pracovní pozice. Svůj souhlas můžete kdykoliv odvolat.

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.