Výrobní linka 4.0 – kdy se jí konečně dočkáme?

Zajímavé téma, které hýbe dnešní dobou. Problematiku jsme rozebírali i na přednášce v rámci letošní konference ŽijemeIT a naše zajímavé pojetí studenty zaujalo…

V pátek 22.2.2019 se uskutečnil další ročník ŽijemeIT na FIT VUT Brno - konference o technologiích, které hýbou nebo teprve začnou hýbat světem IT. KINALI je zde již tradičním partnerem a tak jsme u toho opět nemohli chybět.

Konferenci je určena zejména pro studenty, které zajímá IT, mohou si na ní domluvit stáž nebo i diplomovou práci, ale hlavně se dozví spoustu zajímavostí ze světa informatiky.

9486ac1c76be6f98_800x800ar.jpg

Nejinak tomu bylo i u přednášky "Výrobní linka 4.0 – kdy se jí konečně dočkáme?" které se ujal Miloš Homola, vedoucí vývoje v KINALI. Přednáška pojednávala o výrobě elektroniky jako oboru, kde je automatizace výroby na velice pokročilé úrovni. Ani zde ale není zdaleka hotovo. Téma Miloš názorně rozebral na příkladech z naší praxe. KINALI je celosvětově nejvýznamnějším partnerem pro vývoj SW společnosti MYCRONIC – předního výrobce linek pro výrobu elektroniky. Minulý rok společnost umístila kompetenční centrum pro vývoj technologií Průmyslu 4.0 do Brna a tak máme zprávy z první ruky. Posluchači se tak mohli dozvědět více o blízké budoucnosti oboru a SW výzvách, kterým je nutné, v rámci „revoluce“, čelit.

Během prezentace se také srovnávala situace v elektrotechnice s automobilovým průmyslem. Pro obě odvětví se dospělo ke stejnému závěru, že automatizace nepovede ke zvýšení nezaměstnanosti. Celou přednášku Miloš uzavřel odpovědí na otázku z názvu, která zní - "snad brzy".

Prezentace pro přednášku ŽijemeIT 2019

Download
ZijemeIT 2019-3.pptx

ŽijemeIT 2019

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.