S řešením Test-it-off jsme zaujali na veletrzích INDUSTRY DAYS i AMPER

Technicky zaměřené veletrhy přináší návštěvníkům i vystavovatelům možnost seznámit se s trendy napříč obory, utužit vztahy s partnery a získat cenné kontakty. I z těchto důvodů se KINALI pravidelně účastní významných veletrhů, a to nejen u nás, ale i v zahraničí. Přinášíme vám pár postřehů z proběhlých veletrhů INDUSTRY DAYS v Budapešti a AMPER v Brně, na kterých jsme nesměli chybět.

Budapešť ožila průmyslem a automatizační technikou

Veletrh INDUSTRY DAYS proběhl ve dnech 10. 5. – 13. 5. v maďarské metropoli a konečně se po dlouhé covidové pauze uskutečnil naživo. Na veletrhu, kterého jsme se za KINALI účastnili poprvé, nás zastupoval CEO Radek Štourač. Malý teambuilding však probíhal ještě před cestou do Budapešti – přesun výstavního exponátu z těsných prostorů kanceláře do dodávky si žádal pomoc mnoha členů týmu.

Event měl díky spojení s veletrhy MACH TECH a AUTOMOTIVE HUNGARY obrovský rozsah a přilákal tisíce návštěvníků. Jsme rádi, že jsme měli příležitost seznámit se s dalšími profesionály v oboru automatizace a vyměnit si své zkušenosti.

Značnou část návštěvníků tvořila i neodborná veřejnost. V Budapešti mají totiž rezidenti pobývající v okolí výstaviště celoroční vstup zdarma, a tak se mnozí přišli ze zvědavosti podívat (a také ochutnat dobroty nebo si odnést reklamní předměty).

Komplexní řešení pro testování DPS zaujalo

Na veletrhu jsme společně s partnery vytvořili dokonale fungující tým a návštěvníkům představili ucelené řešení pro testování DPS. Do gesce KINALI spadala oblast automatizace v podobě řešení Test-it-off s využitím kolaborativních robotů AUBO. Oblast ICT/FCT testování zastupoval partner Unites Systems a.s. a za dodávku testovacích adaptérů byl s námi zástupce z MG Products.

Jak vzájemná kooperace mezi partnery probíhá v praxi? MG Products dodá fixturu s manuálním nebo automatizovaným otevíráním a zavíráním horního přítlaku, Unites Systems a.s.vytvoří pro konkrétní DPS jehlové pole i testovací program a my to celé zautomatizujeme. Distributorem společného řešení pro maďarský trh je pak společnost ANYTEST, která nás na veletrhu také hostila.

Test-it-off jsme představili i v Brně

Dny v maďarské metropoli jsme si užili naplno. Utužili jsme vztahy s partnery i dlouhodobými zákazníky a něco „málo“ při tom i vypili. Od veletržních radovánek jsme si ale moc neodpočinuli. Už 17. května totiž v domovském Brně startoval náš oblíbený veletrh AMPER, na kterém se postupně prostřídali všichni z vývojového týmu Test-it-off v KINALI. Počet návštěvníků stánku a jejich pozitivní reakce na řešení Test-it-off nás mile překvapil.

V pátek se na stánku zastavilo nespočet studentů středních i vysokých škol. Právě tento den byl totiž na veletrhu určený primárně pro studenty. Příležitosti jsme využili a formou náborové akce jsme představili možnosti a benefity práce v KINALI. Dokonce to vypadá, že se náš tým rozroste o dalšího šikovného profesionála.

Na AMPERu pod křídly MP Elektronik

Na veletrhu AMPER, který představil nejmodernější technologie pro inteligentní domy, energetiku, dopravu, sítě, IoT i průmysl 4.0, jsme byli na stánku partnera MP Elektronik. Tato společnost je naším zástupcem pro český trh a věnovala nám spoustu prostoru k prezentaci, za což jí děkujeme. Stánek MP Elektronik umístěný v pavilonu F patřil k těm největším v rámci celého veletrhu.

Silnou pozici partnera v oblasti prodeje vybavení pro výrobce elektroniky jsme využili na maximum a návštěvníkům představili všechny benefity řešení Test-it-off. Snad každý v oboru aktivní se na stánku alespoň zastavil, a tak jsme o pozornost po celou dobu veletrhu neměli nouze.

Co nám účast na veletrzích přinesla

Kromě upevnění vztahů a získání nových kontaktů jsme si z veletrhů odnesli i řadu důležitých poznatků. Na základě rozhovorů se zákazníky jsme zjistili zájem o nasazení systému Test-it-off i pro inspekci jiných výrobků, než jen DPS.

Získali jsme hned 3 poptávky na návrh řešení pro inspekci výrobků s využitím kamery, která se upevní na rameno robota. Do automatizovaného robotického pracoviště se nejprve umístí výrobek bez defektů, který bude sloužit jako referenční. Robot bude naváděný na jednotlivá místa zájmu kontroly výrobků, která bude na základě referenčního (bezvadného) kusu hodnotit. Nad tímto využitím stávajícího řešení Test-it-off intenzivně přemýšlíme a již realizujeme první kroky, které umožní implementaci v praxi.

Opět se nám potvrdilo, že fyzická účast na veletrzích a dalších oborových akcích má pro KINALI velký význam. V upevňování vztahů, navazování nových kontaktů i prezentaci naší práce budeme pokračovat i v budoucnu. Pokud zavítáte na některý z veletrhů, kde potvrdíme svou účast, rádi se s vámi na stánku potkáme.

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.