Jak hledáme IT specialisty v KINALI: Pusťte si rozhovor na MladýPodnikatel.cz

Bez zkušených IT odborníků se v KINALI neobejdeme. V týmech pracují na projektech, které dávají smysl, a posouvají oblast automatizace a robotizace v průmyslu o velký kus vpřed. V rozhovoru pro portál MladýPodnikatel.cz se náš CEO Radek Štourač rozpovídal o tom, jakým způsobem IT specialisty hledáme a co jim dokážeme nabídnout.

Rozhovor o hledání IT specialistů do firmy

Problematika recruitmentu specialistů z různých oblastí IT je palčivá snad pro každou technologickou firmu. Není tajemstvím, že po vývojářích a dalších odbornících je na trhu velký hlad. Společnosti tak často řeší, jak potenciální zájemce motivovat a přesvědčit, aby s nimi spolupracovali. Současně musí objevovat cesty, jak vhodné kandidáty vůbec najít a správně je oslovit.

S náborem IT specialistů má náš CEO Radek Štourač bohaté zkušenosti. Jen za poslední rok absolvoval přibližně 150 pracovních pohovorů. V oboru působí přes 16 let, a tak osobně vnímá proměny na trhu práce i aktuální představy a požadavky kandidátů. Své zkušenosti a doporučení pro další technologické společnosti shrnul v rozhovoru pro portál MladýPodnikatel.cz. Ať už jste v pozici IT odborníka nebo firmy hledající šikovné vývojáře, nenechte si rozhovor nabitý zásadními informacemi ujít.

Snímek obrazovky 2022-03-14 v 13.11.43.png

Práce na smysluplných projektech

Nabízí se otázka, proč šikovní vývojáři a jiní IT specialisté upřednostní práci v české rodinné firmě KINALI před korporátem nebo technologickým start-upem. Je namístě zdůraznit, že finanční ohodnocení není zpravidla tím hlavním důvodem. Konkurenčních výhod máme nespočet a jsme rádi, že na ně mnozí slyší.

Dlouhodobě do svých řad vybíráme zaměstnance, kteří chtějí pracovat na smysluplných projektech, zdokonalovat se a naplno odhalit svůj potenciál. Obor automatizace a robotizace je k tomu jako stvořený. Ačkoliv se o průmyslu 4.0 už mluví nějaký pátek, stále nedosáhl svého plného potenciálu a je v něm co zlepšovat.

Prostor pro seberealizaci

Naši vývojáři mají možnost posouvat hranice oboru a vymýšlet inovativní řešení, která v praxi usnadní práci mnoha lidem a firmám sníží náklady. IT specialisté pracují v týmech a zapojují se do přímého vývoje. Podílí se na zajímavých projektech od implementace nástrojů pro monitoring produkce osazovacích strojů po systémy v duchu průmyslu 4.0.

Výsledky jejich práce jsou hmatatelné, protože ve všech produktech spojujeme svět hardwaru a softwaru. Sami jsme nadšenci do moderních technologií a hledáme k sobě podobně smýšlející persony. U nás mají prostor pro seberealizaci specialisté z různých oblastí IT. Aktuálně do svých řad hledáme například Java developery, QA testery, NET 5.0 developery nebo fullstack vývojáře. A práci máme i pro studenty se zájmem o robotizaci, kteří by chtěli do světa kolaborativních robotů hlouběji proniknout.

Nejsme korporát. Jsme jeden tým

Nejsme korporátní společností a ani tak nefungujeme. Rychle jednáme i rozhodujeme a problémy řešíme bez průtahů. Nemáme složitě nastavené procesy, které by nás brzdily. Společně tvoříme tým, v němž má každý možnost projekty kolem sebe reálně ovlivnit a určovat jejich podobu. Jsme nadmíru otevřeni kreativitě zaměstnanců a dáváme jim prostor pro seberealizaci a profesní růst.

S tím vším souvisí i benefity, které zaměstnancům přinášíme. Všechny zaměstnance vnímáme jako členy rodiny, a tak 20 % zisku společnosti přerozdělujeme mezi ně. Když se naší rodině daří, pocítí to každý. Pravidelně se vzděláváme, vyrážíme do zahraničí a společně se potkáváme i mimo práci. Naši kolegové oceňují i volnou pracovní dobu nebo home office, když je zrovna potřeba. Spolu tvoříme tým. A to je důvod, proč u nás mnozí dlouho zůstávají. Ve svých řadách máme i IT specialisty, kteří jsou s námi na jedné lodi už přes 10 let.

Zaujal vás specifický přístup k náboru IT specialistů? Podívejte se na aktuální volné pozice a na vlastní kůži vyzkoušejte, jaké to je stát se členem rodiny KINALI. Jestli jsou vám moderní technologie blízké a prahnete po práci, jejíž výsledky budou vidět a přinesou lidem užitek, budete u nás spokojení.

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.