Hunter Douglas rozšiřuje počet pomocníků od Kinali

Už je tomu několik let, co si od nás společnost Hunter Douglas objednala první stroj na měření délky profilů stínící techniky. S růstem společnosti a její produkce roste i potřeba zvládat kontrolu více a více kovových profilů. Proto se na nás klient na konci roku 2021 znovu obrátil s požadavkem na návrh dalšího jednoúčelového stroje, a to dokonce s vyšší kapacitou než u stroje předchozího. 

A letos v červnu jsme druhému stroji v pořadí dodávali dvojče. Celkově tak ve společnosti Hunter Douglas pomáhají tři zařízení z dílny Kinali.

Nový přírůstek do výroby s vyšší kapacitou

Výsledkem nové zakázky pro rok 2022 (druhý a třetí stroj) jsou přepracované jednoúčelové měřicí stroje s více drahami, díky nimž dokážou změřit až pět kovových profilů najednou. Při jejich návrhu jsme se opět snažili o minimalistické řešení s co nejlepším poměrem cena výkon, samozřejmě bez vlivu na funkčnost. Výsledné stroje jsou, stejně jako ten první, osazeny pouze jednou průmyslovou kamerou. Do podobných řešení přitom konkurence běžně používá šest až osm průmyslových kamer, což výsledný stroj významně zdražuje.

I s jednou kamerou jsou přitom zařízení schopna dodržovat vysoké požadavky klienta na přesnost a variabilitu měření. Ať už jde o odchylku měření, jež může být maximálně 5 milimetrů, nebo schopnost měřit profily ve velkém rozptylu délky (250 mm až 5 000 mm). Už první stroj dokázal u materiálu rozpoznat také jeho typ, barvu a tvar.

Funkce a možnosti stroje jsou plně propojeny s dalším workflow a hardwarovými a softwarovými aplikacemi klienta (včetně ERP pro řízení celého procesu). Díky tomu je klient schopen lépe maximalizovat využití každého kovového profilu vstupujícího do výroby a naopak minimalizovat množství nevyužitého odpadu. Každý zbytek po výrobě je vždy změřen kvůli aktualizaci množství materiálu na skladě.

Barevné třídění profilů na vstupu i výstupu z výroby zároveň zjednodušuje orientaci výrobních pracovníků v prostředí a tím zrychluje celý výrobní proces. Tzv. Pick to light či Put to light systém, známý z logistiky, pracovníkům výroby pomáhá snáze určit, odkud vzít vstupní materiál, kam umístit hotový produkt a kam případné zbytky z výroby. Ty mohou být využity pro jinou zakázku nebo zlikvidovány, pokud je zbytkový materiál příliš krátký.

Hračičkové měli pré

Při výrobě, programování a testování nového stroje se kolegové jako obvykle vyřádili. Zapojil se i druhý z majitelů a zároveň vývojář Kinali Honza. Můžete ho vidět na videu, jak si při testování funkčnosti stroje hraje s barvičkami. Kdo si tedy myslí, že výroba průmyslových strojů nemůže být zábava, nezažil výrobu v Kinali.:)

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.