Za výrobou robotů AUBO stojí roky vývoje i pečlivá kontrola kvality

Počet malých a středních podniků, kterým kolaborativní roboti AUBO pomáhají ulehčovat práci, každým rokem roste. Snahy o vytvoření lehkého, cenově dostupného a uživatelsky přívětivého robota se začaly realizovat v roce 2014 a za vznikem těchto oranžových pracantů ale stojí roky vývoje i pečlivý výrobní proces.

Počet malých a středních podniků, kterým kolaborativní roboti AUBO pomáhají ulehčovat práci, každým rokem roste. Snahy o vytvoření lehkého, cenově dostupného a uživatelsky přívětivého robota se začaly realizovat v roce 2014 po spojení amerických profesorů a předních čínských výrobců.  Za vznikem těchto oranžových pracantů ale stojí roky vývoje, nespočet patentů, rozsáhlý tým odborníků i pečlivý výrobní proces s propracovaným systémem kontroly kvality.

aubo_linka.jpg

Vývoj pod taktovkou špiček v oboru

Úspěch kolaborativních robotů AUBO je do značné míry daný velkým důrazem na výzkum, vývoj a inovace. Společnost vynaložila velké úsilí k tomu, aby vytvořila jednotný a normativní systém procesů vývoje. Současně do čela postavila erudované profesionály s vysokými technickými i manažerskými schopnostmi. Na klíčových odvětvích pracuje přes 100 specialistů. I díky nim tito oranžoví pracanti pomáhají usnadňovat práci podnikům ve více než 50 zemích světa.

1

Jmenujme alespoň dvě významné persony, které přispěly k dnešní podobě kolaborativních robotů. První je akademik Guangnan Ni, který se v roce 2017 stal vedoucím vědeckým pracovníkem ve vývoji robotů. V oboru je uznávanou kapacitou – byl jedním z prvních vědců, kteří studovali zpracování informací a rozpoznávání vzorů čínských znaků.

Druhou osobností je předseda představenstva Hongxing Wei. Je známým členem Institutu pro elektrotechnické a elektronické inženýrství (IEEE), Asociace pro výpočetní techniku (ACM) či Národního podvýboru pro roboty a robotická zařízení.

AUBO – tvůrce patentů i národních standardů pro koboty

Ve vývoji kolaborativních robotů je Čína, velmoc robotiky, ze všech států nejdále. Velkou měrou k tomu přispěla právě společnost AUBO, která se stala hlavním tvůrcem národních standardů. Díky své síle ve vývoji a výzkumu a významnému postavení v oboru se podílela na tvorbě 21 národních a průmyslových norem pro roboty. A pozadu nezůstává ani co se týče uznaných patentů a práv:

  • 26 patentů na vynálezy
  • 42 patentů na užitné vzory
  • 3 patenty týkající se vzhledu
  • 37 copyrightů na software

Velké výrobní kapacity

Roboti AUBO se rodí ve výrobním závodě v čínském městě Čchang-čou. V areálu o ploše přibližně 12 tisíc m2 vznikne za rok až 10 tisíc kolaborativních robotů. Management využívá podpůrný systém průmyslového řetězce i procesy vertikální integrace. Díky tomu je schopen doručit zákazníkům z celého světa roboty podle plánu, a to ve vysoké kvalitě.

Kontrola kvality je nedílnou součástí výrobního procesu

Kolaborativní roboti zvládnou nejrůznější činnosti včetně automatizované kontroly kvality. Aby svou práci zvládli na výbornou a bylo na ně spolehnutí, sami musí při výrobě podrobnou kontrolou a testováním projít. Ve velké testovací hale se každý robot podrobí důkladné zkoušce, a to hned na několik úrovních:

  • Vstupní kontrola kvality – probíhá na 27 testovacích sekcích. Zahrnuje i přesné 3D měření.
  • Testování komponentů – dochází k ověřování 354 zkušebních norem. Kontrola vyžaduje použití přes 120 nástrojů a zařízení.
  • Testování celé sestavy – zahrnuje 163 testovacích položek. Vyžaduje použití 76 různých nástrojů a zařízení.
  • Výstupní kontrola – probíhá na 58 testovacích sekcích s využitím 76 nástrojů a zařízení. Zahrnuje test hlučnosti, vibrací, stárnutí při vysoké teplotě i kalibraci pomocí laseru.
lsx

 

Certifikace a garance

Kolaborativní robot má za úkol nahradit lidskou sílu, a to zejména u rutinních činností a prací vyžadujících přesnost a vytrvalost. Proto je zásadní, aby byl bezpečný a spolehlivý. Výrobce AUBO přijal závazek bezpečnosti a spolehlivosti svých robotů po celou dobu životního cyklu, což dokládá řadou přísných certifikací. Patří mezi ně například ISO 10218, CE, UL, KCs, CR, SEMI S2 a další.

O vysoké kvalitě oranžových kobotů jsme přesvědčeni i u nás v Kinali, a tak na všechny modely poskytujeme prodlouženou záruku 18 měsíců. Zákazníkům jsme vždy po ruce. Postaráme se o kompletní integraci do stávajících výrobních procesů, zaškolení i pravidelný servis či řešení případných problémů. Automatizace v duchu Průmyslu 4.0 nebyla pro malé a střední podniky nikdy dostupnější než teď s pracovitými koboty AUBO. Rádi vás o tom přesvědčíme.

Chcete zjistit, jak by AUBO mohlo pomoci s robotizací/automatizací i ve vašem provozu?

Domluvit si schůzku

Chcete zjistit, jak by AUBO mohlo pomoci s robotizací/automatizací i ve vašem provozu?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním a uložením osobních údajů za účelem současného nebo budoucího kontaktu ohledně některé aktuálně či v budoucnu nabízené pracovní pozice. Svůj souhlas můžete kdykoliv odvolat.

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.