Spolupráce s Google for Startups

Téma propagace působení žen v technologických oblastech, zástupci lokálních komunit z 22 zemí světa - tak vypadala koncem června konference Women Techmakers ve Varšavě.

Google_konference.png

Google for Startups se tématem propagace působení žen v technologických oblastech zabývá dlouhodobě. Za 8 let své existence tato iniciativa podporovaná a organizovaná Googlem rozšířila do 125 zemí světa. S takovým polem působnosti jim nemohla uniknout činnost českých PyLadies a tak jejich zástupkyně byly osloveny s nabídkou sdílení zkušeností v oblasti pořádání programovacích kurzů pro začátečnice. Pozvánka přišla hned na nejbližší konferenci Women Techmakers ve Varšavě. Přednášky se ujala dlouhodobá PyLadies lektorka „naše“ Karolina Surma.

Karolína si od ostatních přednášejících naopak odnesla inspiraci, jak udržet v chodu komunitu dlouhodobě, za což jsme jako dlouhodobí podporovatelé PyLadies velice rádi.

Třešničkou na dortu celé konference je otevření jednání o rozšíření působnosti PyLadies za hranice České republiky – konkrétně do Belfastu. Skvělá práce Karolino!

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.