Posvítili jsme si na skládací metry

Jedním z našich nových klientů se stala i společnost Metrie, český výrobce měřících zařízení.

Orez_800x600.png

Jedním z našich nových klientů se stala i společnost Metrie, český výrobce měřících zařízení. Šlo jim o automatizaci výstupní kontroly skládacích metrů, konkrétně o kontrolu veškerých rozměrů uložených výrobci délkových měřidel zákonem. Nepřesná a drahá ruční kontrola byla nahrazena kamerami propojenými s počítačem, tedy technologií počítačového vidění. 

Metrie aktuálně vyrábí cca 15 000 metrů denně. Kontrola jednoho vyrobeného metru trvala jejím pracovníkům cca 1,5 minuty a trpěla známými nevýhodami spojenými s lidským faktorem – chybovostí spojenou s únavou a nepozorností nebo odchylkami způsobenými střídáním lidí, kteří měření prováděli.

 
Podařilo se nám nalézt vhodné řešení. Kontrolní zařízení pro automatizaci ověřování deklarované délky skládacích metrů bylo navrženo jako jednoúčelový stroj umožňující po ručním založení skládacího metru jeho kompletní analýzu a kontrolu veškerých rozměrů. Výsledný produkt je schopen automaticky kontrolovat skládací metry s přesností větší než 0,025mm a rychlostí kratší než 30s. Toto měření pomocí kamery propojené s počítačem je tedy mnohem rychlejší než původní manuální systém měření, a navíc je minimálně třikrát přesnější. A to bez ohledu na počet změřených metrů (únava očí atd.). Počítačové vidění si poradí s lecčíms. A skládací metry zjevně nejsou výjimkou.
 

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.