Mycronic rozšířil spolupráci s KINALI. Software pro high-tech projekty bude vznikat v Brně

Švédská technologická korporace Mycronic posiluje spolupráci s firmou KINALI. Ta se bude nově podílet na vývoji softwaru pro divizi high-tech projektů. Právě v ní vznikají stroje, které na své úrovni nedokáže vyrobit nikdo jiný.

V high-tech divizi společnosti Mycronic vznikají například stroje pro výrobu vysoce přesných šablon. Roli hraje každý nanometr (pro srovnání – lidský vlas má průměr 18 000 nanometrů). Stroje jsou nepostradatelnou součástí výrobního řetězce mnoha elektronických zařízení, s nimiž se běžně setkáváme v každodenním životě. A nikdo kromě Mycronicu je nedokáže vyrobit na takové úrovni.

Z toho důvodu využívají stroje švédské firmy mj. všichni výrobci moderních displejů. Jakýkoliv displej, který sami používáte (na telefonu, tabletu, v autě a kdekoliv jinde) vzniknul jen díky švédské technologii. Stroje Mycronic mají svůj otisk ve výrobním řetězci mnoha dalších zařízení – od lékařských přístrojů po rovery zkoumající povrch vesmírných těles. A stopu zanechaly i v produktech jedné prémiové značky počítačů a mobilních zařízení.

Průmyslový software dodává KINALI společnosti Mycronic již od svého vzniku. Radek Štourač, spolumajitel a CEO KINALI, přibližuje počátky kooperace: „Naše firma vznikla v roce 2006, aby zaštítila vývoj a další rozvoj softwarových aplikací dodávaných právě Mycronicu. Tato spolupráce trvá do dnešních dní, neustále se rozrůstá a tvoří klíčovou část naší ekonomiky.“

Tým KINALI využije know-how v oblasti tvorby systémů pro monitorování výrobních dat, vizualizaci a dohledatelnost. V tomto směru měly zkušenost s brněnským týmem i jiné divize Mycronicu. Díky skvělým výsledkům spolupráce se pro stejný model rozhodla i divize mající na starosti high-tech vývoj.

Spolupráce má jasný cíl – vytvořit specializovanou datovou platformu a související vizualizační nástroj analytických dat. Nástroje poskytnou vysoce škálovatelnou a geograficky distribuovanou sadu služeb i dat, a to v globálním měřítku. KINALI počítá s podporou nejnovějších integračních standardů pro interoperabilitu strojů od různých dodavatelů.

„Díky projektu bude KINALI brzy hledat kandidáty na nové unikátní vývojové pozice v Brně (a pravděpodobně i jinde v ČR). Ti, kteří tyto pozice obsadí, se budou podílet na vývoji technologií pro celý svět, a dokonce i pro vzdálený vesmír“, uzavírá Štourač.

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.