KINALI a akademické vztahy

V Kinali mají akademické a jiné studentské vztahy své pevné místo. Vychází to z toho, že oba zakladatelé Kinali vybudovali firmu díky tomu, že se poznali při studiu na FIT VUT Brno, a tak je to proste přirozená součást mentálního nastavení firmy.

Kinali je oficiálně partnerem FIT VUT Brno už od roku 2017 a za tu dobu vrací své Alma mater nejen náklonnost, ale také spolupracuje na konkrétních věcech, zaměstnanci se pravidelně účastní úspěšných akcí pro studenty jako speakeři, kteří chtějí své mladší kolegy a kolegyně inspirovat. Příkladem je akci ŽijemeIT.

Kolegyně zmiňujeme záměrně, protože podpora žen v IT je také nedílnou součástí „kinalí“ kultury. Svědčí o tom naše účast na letošní Letní škole IT pro dívky, kdy absolventka VUT FIT a naše vývojářka Nikol Svobodová sdílela své studijní a pracovní zkušenosti účastnicím této události. Ty se mohly zeptat na cokoli ohledně studií, kariéry, doporučení, co dělat, když chtějí studovat technický obor, jak tam uspět, co se učit, aby byly pak na trhu práce nepostradatelné. Diskuze byla opravdu živá, dotazů padalo hodně a organizátorka akce doktorka Květoňová nám významně poděkovala za spolupráci a těšíme se na další ročník. Letní škola IT pro dívky má na FIT VUT velkou tradici, tato iniciativa asi 15 let jejím cílem je dostat víc žen a dívek do IT. Průkopníkem byl v tomto ohledu prof. Ing. Jan Maximilán Honzík, CSc., který je na VUT Brno legendou. Podporujeme také studenty při psaní akademických prací.

university relations.jpg
dobruska navsteva.jpg

Naše snahy o užitečné sdílení s mladšími generacemi nekončí u spolupráce s vysokou školou. Letos v září nás navštívili studenti maturitního ročníku ze Střední průmyslové školy elektrotechniky a informačních technologií v Dobrušce (www.spselitdobruska.cz) Skupina 30 studentů oboru aplikované informatiky přijela do Brna na 3denní exkurzi, kdy navštívili kromě Kinali také  Thermofisher Scientific, Kyndryl, FIT VUT a Technické muzeum. U nás jsme skupině 12 z nich ukázali Aubo robota, stroj pro osazování součástek na desky plošných spojů, ukázali jsme jim na konkrétní spolupráci s našimi zákazníky Scienta Omicron a Mycronic, specifika vývoje software pro průmyslové prostředí.  Software se zde kombinuje s technologicky pokročilým hardware. Člověk tedy může na svůj výtvor i fyzicky sáhnout a vyzkoušet si ho. V rámci workshopu se rovněž diskutovalo o tom, jak mohou junioři začít svoji kariéru, co sdílet a nesdílet na profesionální sociální síti a jak se neutopit v množství učiva v prváku na vysoké.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě exkurze za Kinali, feedback od školních představitelů i studentů je krásný. Citujeme. "Musím říct, že takové pozornosti a připravenosti se našim studentům dostává málokde v rámci spolupráce s firmami." Petra Novotná SPSELIT DOBRUSKA

Naše vize v oblasti akademických vztahů spočívá v užitečné a efektivní spolupráci a my se těšíme na další výzvy a zapojení mladších generací do praxe a na čerpání zpětné vazby a podnětů zase od nich.

Foto z panelové diskuze a návštěvy dobrušských studentů

Zaujalo Vás naše pracovní prostředí?

Přidejte se k nám!

Dát o sobě vědět

Zaujalo Vás naše pracovní prostředí?

Přidejte se k nám!

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním a uložením osobních údajů za účelem současného nebo budoucího kontaktu ohledně některé aktuálně či v budoucnu nabízené pracovní pozice. Svůj souhlas můžete kdykoliv odvolat.

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.