INTEMAC otevřel v Kuřimi experimentální prostor pro průmysl 4.0 a Kinali bylo u toho

Výzkumné a inovační centrum INTEMAC spadající pod Jihomoravské inovační centrum otevřelo 1. června v Kuřimi nedaleko Brna testovací prostor pro průmysl 4.0., takzvaný testbed.

Firmy jej mohou využít jako experimentální pracoviště pro testování, simulace a nové scénáře moderní výroby. K dispozici zde pro ně budou například automatizovaná jednotka na odbavení kusové výroby, autonomní zásobovací vozítko, kamerové systémy kontroly kvality nebo lokalizace pohybu v prostoru.

Při slavnostním otevření jsme nechyběli ani my. Měli jsme možnost prezentovat návštěvníkům z řad firem, odborné veřejnosti i politické reprezentace Jihomoravského kraje naše nové řešení pro off-the-line testování produktů, nazvané Test-it-off. To se těší velkému zájmu zejména u výrobců desek plošných spojů. Díky naprosté autonomii však zvládne samostatně a v režimu 24/7 pracovat téměř v jakékoli oblasti průmyslu. Limitem je pouze nosnost kolaborativních robotů AUBO, jež jsou součástí řešení.

Je skvělé, že na území našeho kraje vznikají pod záštitou Jihomoravského inovačního centra podobné výzkumné a rozvojové projekty. O to více jsme hrdí, že s JIC již řadu let spolupracujeme. Bližší informace o tom, co nejen pro podnikání nabízí Brněnsko a JMK, můžete nalézt na webu brnoregion.com.

Tímto bychom chtěli za Kinali pozvat zástupce výrobních firem z okolí, aby se při svých cestách zastavili v Kuřimi a vyzkoušeli si prezentované technologie. Mohou jim poskytnout nové technické možnosti, posunout výrobní limity a přinést tolik hledané konkurenční výhody.

Více dojmů z průběhu slavnostního otevření můžete získat z galerie níže. Tiskovou zprávu Intemacu k události najdete v přílohách.

GALERIE

PŘÍLOHY

Download
Tisková zpráva_otevření testbedu INTEMAC v Kuřimi.pdf

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.