I v KINALI ŽijemeIT

Na Fakultě informačních technologií brněnského VUT měli skvělý nápad dostat své studenty do těsnějšího kontaktu s nejmodernějšími technologiemi a zároveň je lépe připravit na „postudijní“ život.

zijemeit_logo_big.png

Jasně, ale jak na to? Jedním ze zvolených nástrojů plnění této strategie je pořádání konference, kde by se mohli setkat zástupci IT firem se studenty, aby jim prezentovali současné trendy a novinky v IT světe.

Osloveny byly všechny partnerské firmy fakulty, tedy společnosti působící v Jihomoravském kraji a směřující významný podíl svých aktivit do výzkumu a vývoje nejmodernějších technologií. Oslovení tedy neuniklo ani nám – výzkumnému partnerovi fakulty.

První ročník konference ŽijemeIT – konference o technologiích, které hýbou nebo teprve začnou hýbat světem IT - se konal 16.2.2018 a zúčastnilo se jí 15 firem. 

Na našem workshopu měli studenti šanci se seznámit s kolaborativním robotickým ramenem AUBO. Na vlastní kůži si mohli vyzkoušet systém bezpečného zastavení, díky kterému může robot přímo spolupracovat s člověkem bez přídavných bezpečnostních prvků. Samozřejmostí byla i možnost zkusit si naprogramovat jednoduchý manipulační úkon jako je nabrání předmětu pomocí přísavky nebo gripperu.

Náš workshop se setkal s velkým zájmem studentů. Tento úspěch nás motivuje do přípravy dalších ještě zajímavějších témat pro příští ročníky konference. Tak zase za rok, již dnes se těšíme...:-)

Fotky z akce

Máte dotaz?

Facebook LinkedIn Instagram Youtube

Nebo se podívejte na kompletní kontakty.